Тримесечно бебе в кувьоз беше транспортирано до Париж в уникална акция

...
Тримесечно бебе в кувьоз беше транспортирано до Париж в уникална акция
Коментари Харесай

Бебе в кувьоз беше транспортирано до Франция в уникална акция на екип от Майчин дом |

Тримесечно бебе в кувьоз беше транспортирано до Париж в неповторима акция на екипите на военния аероплан " Спартан " и СБАЛАГ " Майчин дом ".

Момиченцето е поддържано с инсталация за непрекъсната дихателна вентилация. Детето е родено с рядкото генетично заболяване Вроден хиповентилационен синдром, който се отличава с дихателни проблеми по време на сън – когато детето изцяло стопира да диша.

Становището на експертна комисия от „ Майчин дом “, която преглежда случая, дефинира нуждата от превозване на детето към френската болница „ Робер Дебре “ и техният профилиран Институт за надзор на дишането.

В Париж родителите ще преминат специфичен курс на образование по какъв начин да бъде обслужвани характерните потребности на бебето и да се употребява неинвазивна техника и инсталация за поддържане на дишането.

Екипът на Интензивното поделение на Клиника по Неонатология, който съпровожда 3-месечното момиче, включва доктор Анета Попиванова и акушер Камелия Спасова. Операцията по организацията и обезпечаването с здравната инсталация за превоз е ръководена от проф. доктор Боряна Слънчева.

По думите на изпълнителния шеф проф. доктор Иван Костов комплицираната здравна акция сред СБАЛАГ „ Майчин дом “, Министерство на здравеопазването, Министерството на защитата и Министерството на външните работи ще приключи сполучливо след към месец, когато момиченцето се прибере наред в България.

Специфичната транспортна акцията е първата с подобен мащаб в условия на пандемия, осъществена с екип на най-голямата и най-старата акушеро-гинекологична болница в България „ Майчин дом “.

Проф. доктор Костов акцентира сложността на координацията и изрича благодарността си за дейната поддръжка и взаимните старания на Министерство на здравеопазването, Министерство на защитата и Министерството на външните работи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР